- Pişirme Süresi 45 Dakika
- Hazırlama Süresi 30 Dakika
- 8 Dilim
Hamuru İçin
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gram tereyağı
- 90 gram bitter çikolata
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt (koyu kıvamlı)
- 1,5 su bardağı Testa Un
- 5 yemek kaşığı kakao
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kalıp İçin
- 1/2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığıun
Püf Noktası
Çikolatalı kek karışımına ekleyeceğiniz bitter çikolatayı kaynayan su buharı üzerinde ayrı bir kapta benmari usulü eritin.
Yumurtalar ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına aktarın. Mikser yardımıyla, yüksek devirde toz şeker eriyene kadar karıştırın.
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, süzme yoğurt ile karıştırdığınız benmari usulü eritilmiş bitter çikolatayı karışıma ekleyin. Çırpma işlemini sürdürün.
Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve tuzu ayrı bir kaba eleyin. Elenmiş katı malzemeleri kek harcına azar azar katın ve bir spatula yardımıyla kek harcını kenardan orta kısımlara doğru karıştırın.
Kullanacağınız kek kalıbını tereyağı ile yağladıktan sonra bir parça unla hafifçe unlayın. Hazırladığınız kek harcını kalıba aktarın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekene kadar, yaklaşık 45 dakika pişirin. Dinlenen keki kalıbından çıkarttıktan sonra pudra şekeri, rendelenmiş Hindistan cevizi ya da sıcak çikolata sos ile servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Fırından çıkan keki, oda ısısında dinlendirdikten sonra hazır çikolata sos ya da eritilmiş çikolata ve meyve dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz.
Kaynak: yemek.com