Zeytinli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı Testa Un
- 1 paketinstant maya (10 gram)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 150 gr çekirdeksiz siyah zeytin
- 1 tatlı kaşığı kekik
Kalıbı yağlamak için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinli Ekmek Tarifinin Püf Noktası
Mayalandırma işlemi öncesinde unlanmış mutfak tezgahı üzerinde hamuru dıştan içe doğru hareketler ile bastırarak yoğurun ve çalıştırın.
Zeytinli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Elenmiş unu derin bir karıştırma kabına aktarın. İnstant maya, kekik, tuz ve doğranmış çekirdeksiz siyah zeytinleri ekleyin.
Azar azar ılık su ekleyerek hamuru yoğurun. Gerekirse hamur toparlanıp kıvam alana kadar un ve su miktarını ½ su bardağı oranında arttırın.
Unlanmış tezgah üzerine aldığınız hamurun üzerine nemli bir bez kapattıktan sonra 30 dakika kadar oda ısısında bekletin.
Kullanacağınız baton kalıbı zeytinyağı ile yağlayın. Mayalanan hamuru kalıba yerleştirdikten sonra üzerine nemli bir bez kapatın ve ekmek hamurunun kalıpta mayalanıp kabarması için 30 dakika kadar tekrar bekletin.
Ekmeğin üzerine arzuya göre biberiye serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
Soğuyup, içini çektikten sonra kalıptan çıkartın ve dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Kaynak: yemek.com