Bazlama Ekmek Tarifi

Bu tarifle evde tam kıvamında yumuşacık bazlama ekmekler yapabilirsiniz siz de. Bazlama ekmek az malzemeyle nefis lezzetler çıkabileceğinin kanıtı.

Biberli Ekmek
  • Pişirme Süresi 10 Dakika
  • Hazırlama Süresi 10 Dakika
  • 6 Kişilik

Hamuru İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 6,5-7 su bardağı Testa Flour
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

Süt, su, şeker ve mayayı karıştırma kabına alıp bir iki dakika karıştırıyoruz. Üzerine un ve tuzu ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Üzeri kapalı şekilde 4o dakika mayalanmaya bırakıyoruz.

Mayalanan hamurun havasını hafifçe yoğurarak alıp 8 bezeye ayırıyoruz. Her bezeyi 4-5 mm. kalınlığında olacak şekilde merdane yardımıyla açıyoruz.

Önceden ısınmış tavada orta ateşte arkalı önlü pişiriyoruz.

Tavaya aldıktan sonra kabarmalar başlayınca arka yüzü çeviriyoruz. Bu şekilde ara ara çevirerek kabarmasını ve daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz.

Kaynak: yemek.com