Biberli Ekmek Tarifi

Antakya'dan nefis bir lezzet biberli ekmek. Tarifi ve tüm sırları ile

Biberli Ekmek
  • Pişirme Süresi 20 Dakika
  • Hazırlama Süresi 2 Saat
  • 3 Kişilik

Hamuru İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı Testa Çok Amaçlı Un
  • 3 çay bardağı ılık süt
  • 1/2 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 yemek kaşığı tuz

İç Harç İçin

  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 tatl kaşığı biber salçası
  • 3 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı zahter otu
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı susam

Biberli Ekmek Tarifinin Püf Noktası

Acı olmasını istemiyorsanız, acı biber ve biber salçası eklerken cimri olun. Hamura mayalanması için yeteri kadar zaman tanıyın.

Biberli Ekmek Tarifinin Pişirme Önerisi

Pişerken kontrol edin, üst tepsidekiler daha hızlı pişebiliyor.

Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

Önce hamuru yaparak başlayın. Hafif ılık süt, maya ve şekeri bir kapta karıştırın.

Diğer hamur malzemelerini bir kaba alıp, mayalı karışımı yavaş yavaş yedirerek yoğurun. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olmalı.

Kıvama gelen hamuru üzerini örterek bir kenara alın. En az 2 katına çıkmalı. 1 saat kadar dinlenmeli.

Bu arada, susam dışındaki bütün iç harç malzemelerini bir rondoya atarak iyice parçalayın ve birbirine karıştırın.

İç harç bir sürmelik kıvamına geldikten sonra içine susamı da atıp kaşıkla karıştırın.

Fırını 190 derecede ısıtın.

Mayalanan hamurdan cevizden büyük, mandalinadan küçük parçalar koparın. Elinizi, tezgahı ve merdaneyi unlayarak, fındık lahmacundan daha büyük boyutta olacak şekilde açın.

Her açtığınız hamuru, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerlerine bol miktarda iç harçtan koyun ve yayın.

Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.

Kaynak: yemek.com