Domatesli Ekmek

Ege mutfağının vazgeçilmezlerinden biri de kekiktir. O miss gibi tepelerden kokan kekik kokusu yok mu...

Baget Ekmek
  • Pişirme Süresi 35 Dakika
  • Hazırlama Süresi 15 Dakika
  • 3 Kişilik

Hamuru İçin Malzemeler

  • 2 bardak ılık su
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı kurutulmuş domates
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 4 bardak Testa Flour

Püf Noktası

Hamuru kalıba koyduktan sonra mutlaka kapta mayalanması sağlanmalı. Kuru domatesler 10 dakika sıcak suda beklemeli.

Yapılışı

İlk önce bir kaba maya, zeytinyağı, su, tuz ve şekeri ekleyip 5-10 dakika bekletin.

Ardından sıcak suda bekletilen kuru domatesleri ve kekiği ekleyip kaptaki tüm karışımı karıştırın.

4 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyip, yoğurun.

Hamur hafif ele yapışan bir hamur olmalı ve kabı hava almayacak şekilde kapatmalısınız.

Hamur 30-40 dakika mayalandıktan sonra (dilerseniz bu süre 1 saat bile olabilir) baton kek kalıbına koyun.

Resimdeki gibi üstüne bir çizik atıp elinize çok az un alarak üstüne serpin.

Hamuru 10 dakika daha kapta mayalamaya bırakın.

180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Pişirdikten sonra ekmeğinizin soğumasını bekleyin ve dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.

Kaynak: yemek.com