Etli Ekmek

Konya mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olan etli ekmek tarifi.

Biberli Ekmek
  • Pişirme Süresi 20 Dakika
  • Hazırlama Süresi 40 Dakika
  • 3 Kişilik

Hamuru İçin Malzemeler

  • 225 gram Testa Flour
  • 75 gram Testa Kepekli Un
  • 15 gram instant maya
  • 250 ml. ılık su
  • 10 gram tuz

İç Harcı İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuzz

İç Harcı

Biberleri, soğan ve domatesleri incecik şekilde doğrayın. Özellikle domateslerin iç kısımlarındaki çekirdekleri çıkararak doğramaya özen gösterin. Ardından tüm malzemeleri, baharatlar ve tuzla birlikte güzelce karıştırın.

Hamuru

Unları bir kabın içerisine alın. Mayayı ılık suda aktif hale getirip unların içerisine aktarın. Suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Elde ettiğiniz hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 10 dakika kadar dinlendirin.

Yapılışı

Ayrı bir yerde su ve tuzu karıştırın.

Ardından suyla birlikte eriyen tuzu hamura ilave edip, birleşene kadar güzelce yoğurun.

Yoğurduğunuz hamuru streç filmle üzerini örterek 10 dakika daha dinlendirin. Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 100 gramlık bezelere ayırın.

Merdane yardımıyla bezelerinizi silindir görünümünde olacak şekilde açın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine alın.İç harcını güzelce üzerine yayın.

220 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.

Kaynak: yemek.com