Portakallı Kek

Mersin'in mis gibi portakalları Testa Flour ile buluşuyor ve ortaya muazzam bir kek çıkıyor.

Portakallı Kek
  • Pişirme Süresi 35 Dakika
  • Hazırlama Süresi 15 Dakika
  • 12 Dilim

Kek İçin

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağ ısıvı yağ
  • 3 su bardağı Test Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 paket vanilya

Kek Kalıbını Yağlamak İçin

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığıpudra şekeri

Portakallı Kek Tarifinin Püf Noktası

Bardak ölçünüze göre un miktarı değişecektir. Ununuzu 250 ml'lik bardaklarda ölçerek ilave edin. Küçük bir su bardağı kullanıyorsanız 3,5- 4 su bardağı kadar un kullanmaya özen gösterin. Arzuya göre kek harcına tarçın ve unlanmış kuru üzüm ilave edebilirsiniz.

Pişirme Önerisi

Pişirme süresi fırınınızın performansına göre değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle fırınınızda 170 derecede 40 dakika pişirme ya da 180 derecede 35 dakikada pişirebilirsiniz.

3 adet yumurtayı 1 su bardağı toz şekerle birlikte güzelce çırpın.

Ardından yarım su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı portakal suyunu ve portakal kabuğunu ekleyin.

Çırpmaya devam edin.

3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 2 paket vanilyayı eleyerek harca ekleyin.

Kıvam alana kadar çırpın.

Yağlanmış kek kalıbına harcı aktarın.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Kaynak: yemek.com