Zebra Kek

Sodalı zebra kek tarifimiz! Bu kek tarifi tam da dilediğiniz gibi bir tarif.

Zebra Keke
  • Pişirme Süresi 35 Dakika
  • Hazırlama Süresi 15 Dakika
  • 8 Dilim

Kek İçin

  • 4 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı soda
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 - 3 su bardağı Testa Flour
  • 2 yemek kaşığı kakao

Püf Noktası

Çok fazla un ilave etmemeye özen gösterin. Kıvamı bildiğimiz keklerden daha cıvık bir kıvamda olacaktır.

Pişirme Önerisi

Dilerseniz klasik kek kalıbında da kekinizi pişirebilirsiniz.

Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine toz şeker ilave edin ve çırpmaya başlayın. Şeker eriyip kremamsı bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.

Ardından içerisine sıvı yağ ve sodayı ekleyin. Çırpmaya devam edin.

Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek güzelce çırpın. Unu azar azar ilave edin, kıvamının çok koyu olmamasına dikkat edin. Hazırladığınız kek harcının yarısını ayırın.

Ayırdığınız kısmına kakao ilave ederek güzelce çırpın.

Kelepçeli, yağlanmış 24 cm'lik yuvarlak kek kalıbına bir kepçe sade harçtan koyun. Ardından ortasına kakaolu harçtan ilave edin.

Kakaolu harcın ortasına tekrar sade harçtan koyun. Sonra tekrar kakaolu harçtan bir kepçe ilave edin. Her iki harç bitene kadar işlemi yapmaya devam edin.

Tüm harcı bitirdikten sonra elinize bir kürdan alın. Kenardan orta noktaya doğru kürdanınız yardımıyla çizgiler oluşturun. Bu şekilde ebruli bir deseni olacaktır. Dilerseniz bu adımı yapmadan da pişirme işlemine geçebilirsiniz.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında ortalama 35-40 dakika kadar pişirin. Kekinizi fırından alıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Kaynak: yemek.com