Zeytinli Ekmek Tarifi

Zeytinyağına bandıkça banmak isteyeceğiniz, sıcacık zeytinli ekmek bir saate hazır.

Biberli Ekmek

Zeytinli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı Testa Flour
  • 1 paketinstant maya (10 gram)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 150 gr çekirdeksiz siyah zeytin
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Kalıbı yağlamak için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Zeytinli Ekmek Tarifinin Püf Noktası

Mayalandırma işlemi öncesinde unlanmış mutfak tezgahı üzerinde hamuru dıştan içe doğru hareketler ile bastırarak yoğurun ve çalıştırın.

Zeytinli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

Elenmiş unu derin bir karıştırma kabına aktarın. İnstant maya, kekik, tuz ve doğranmış çekirdeksiz siyah zeytinleri ekleyin.

Azar azar ılık su ekleyerek hamuru yoğurun. Gerekirse hamur toparlanıp kıvam alana kadar un ve su miktarını ½ su bardağı oranında arttırın.

Unlanmış tezgah üzerine aldığınız hamurun üzerine nemli bir bez kapattıktan sonra 30 dakika kadar oda ısısında bekletin.

Kullanacağınız baton kalıbı zeytinyağı ile yağlayın. Mayalanan hamuru kalıba yerleştirdikten sonra üzerine nemli bir bez kapatın ve ekmek hamurunun kalıpta mayalanıp kabarması için 30 dakika kadar tekrar bekletin.

Ekmeğin üzerine arzuya göre biberiye serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.

Soğuyup, içini çektikten sonra kalıptan çıkartın ve dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Kaynak: yemek.com